fbpx

Fotoshoot in de duinen of op het strand van Egmond

Of je nu met familie, vrienden of samen met je partner op de foto wilt, in Egmond vind je hiervoor niet alleen mooiste plek de duinen, maar ook in het bos en natuurlijk ook op het strand.

Egmond is een perfecte bestemming voor het laten maken van professionele portretfoto’s op een buitenlocatie.

Bij Duinportret vind je hiervoor een meedenkende en flexibele fotograaf, die kijkt naar persoonlijke situaties voor een geschikte plek. Er wordt bijvoorbeeld meegedacht in een locatie met betrekking tot de afstand die kan worden gelopen en welk tijdstip het beste is, gezien de licht en weersomstandigheden.

Tijdens deze loveshoot in de winter waren we op een leeg strand

Fotoshoot locaties in Egmond aan Zee


Egmond aan Zee is een naast een heerlijke badplaats ook een plaats dat omgeven is met prachtige natuur wat bestaat uit het bos, de duinen en het strand. Hier een overzicht van punten waar we niet de zee, maar het duin in kunnen ‘duiken’:


Laat familie foto’s maken op het strand én in de duinen binnen een fotoshoot van één uur!


In Egmond aan Zee geldt betaald parkeren van 1 maart tot 1 november van 10.00 tot 19:00

Samen op de foto in Egmond-Binnen

Het pittoreske dorp ten zuiden van Egmond aan Zee heeft z’n eigen locatie mogelijkheden om mooie foto’s te laten maken. In Egmond-Binnen kun je bovendien gratis parkeren om het Noordhollands Duinreservaat in te gaan:


Wandel, fiets of rijd met de auto naar de ontmoetingsplek van de fotoshoot


  • parkeerterrein Diederik: een zeer makkelijk te bereiken plek, waar we niet ver hoeven te lopen voor een mooie plek omgeven door dennenbomen.
  • Het parkeerterrein bij Restaurant Nieuw Westert: Hier maken we foto’s in een een cultuurlandschap, wat is teruggegeven aan de natuur. Ook is er een mooie open vlakte, wat bovendien achter het Liobaklooster ligt.
  • Het parkeerterrein bij ingang de Bleek: Hier loop je via een trap omhoog naar een uitkijkpunt. Vanaf hier kan je zelfs de vuurtoren van Egmond aan Zee zien en heb je uitzicht op zee! Een perfecte plek voor romantische foto’s!

Kom je lopend of met de fiets, dan zijn er naast deze genoemde plekken ook andere mogelijkheden te bespreken!

Fotoshoot locaties in Egmond aan den Hoef


De beste plek om af te spreken is voor een fotoshoot is bij Sportcentrum Wimmenum. Hier kun je gratis parkeren.

Vanaf het parkeerterrein loop je direct een leuk small bospad in, die evenwijdig loopt aan de herenweg. Een super locatie voor bruidsportretten in het voorjaar als het daar vol staat met de witte bloeiende schermen van het fluitenkruid.

Verder is dit een goede plek om het uitgestrekte duingebied van Wimmenum in te komen. Een geweldige plek om te wandelen richting Egmond aan Zee of richting het Woud en Bergen.

Over de drie Egmonden


Bij het horen van de plaatsnaam Egmond denken de meeste mensen natuurlijk aan de badplaats Egmond aan Zee, maar het bestaat daarnaast ook uit de dorpen Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. De drie Egmonden waren tot 2001 een eigen gemeente, daarna is het gefuseerd met de gemeente Bergen.

Bijnamen voor de bewoners

Inwoners van Egmond aan Zee worden Derpers genoemd, kom je uit Egmond aan den Hoef ben je een Hoever en ben je een echte Egmond-Binner, ben je een Akeloor.

Activiteiten in Egmond

Egmond is een plaatswaar je kunt relaxen of juist om iets te doen. Je kunt er mooi wandelen of fietsen door de duinen. Egmond-Binnen is van oudsher bekend om de Abdij, die je kunt bezoeken. Andere sightseeings zijn de vuurtoren Van Speijk in Egmond aan Zee of de slotruïne in Egmond aan den Hoef.
Egmond kent daarnaast natuurlijk genoeg horeca of vakantieparken om te eten, drinken en te overnachten.