fbpx

Fotolocatie Egmond

Opzoek naar een goede fotograaf in Egmond?


 

En wat is hier de perfecte fotolocatie? Het antwoord hierop is natuurlijk: het duingebied! Het is hier dé plek om te ontspannen of dingen te ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen, fietsen, een dagje naar het strand gaan of een kijkje te nemen in de Abdij van Egmond-Binnen. Maar daarnaast een fotoshoot ook een leuke activiteit die je kunt doen. Dit kan met het hele gezin of met z’n tweeën. Kortom, er is genoeg te doen. Egmond kent daarnaast vele horeca om te eten, drinken en te overnachten.

 

Veel mensen denken bij Egmond aan Egmond aan Zee, maar Egmond, bestaat ook nog uit Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. De drie Egmonden waren tot 2001 een gemeente, daarna is het gefuseerd met Bergen NH.

De natuur van Egmond vind je in het naastgelegen Noordhollands Duinreservaat, hier weten wij alle plekken te vinden die geschikt zijn als fotolocaties voor bijvoorbeeld familie fotoshoots, loveshoots of portretfoto’s tijdens bruiloften.

De fotolocaties op een rijtje:

Egmond-Binnen

De ingangen van het Noordhollands Duinreservaat in Egmond – Binnen zijn parkeerterrein Diederik, een zeer makkelijk te bereiken plek, waar we niet ver hoeven te lopen voor een mooie plek. Verder is er het parkeerterrein bij Nieuw Westert. Vanuit hier kunnen we te voet door een cultuurlandschap, waar de vormen van de landbouw in het duin nog zichtbaar zijn, naar een mooie open vlakte, wat achter het Liobaklooster ligt. Bij het parkeerterrein bij ingang de Bleek loop je via een trap omhoog naar een uitkijkpunt. Vanaf hier kan je de vuurtoren van Egmond aan Zee zien en daarnaast heb je uitzicht op zee! De perfecte plek voor romantische foto’s!

Fotoshoot in Egmond aan Zee

Wat het eerst in je opkomt bij foto’s laten maken in Egmond aan Zee is natuurlijk een fotoshoot op het strand. Maar vanaf boulevard noord is het ook heel makkelijk om foto’s te maken op het strand én in de duinen tijdens één sessie. Een andere optie voor een fotoshoot in de duinen van Egmond aan zee is de ingang aan de zuidkant: de vlewoseweg Hier loop je meteen over slingerende paden door het echte “grijze” duingebied. Lees hier meer over een fotoshoot in Egmond aan Zee

Egmond aan den Hoef

Vanaf het parkeerterrein bij de tennisbaan in Egmond aan den Hoef loop je direct een heel grappig small bospad in, die evenwijdig loopt aan de herenweg. Een super locatie voor bruidsportretten in het voorjaar als het daar vol staat met de witte bloeiende schermen van het fluitenkruid. Verder is dit een goede plek om het uitgestrekte duingebied van Wimmenum in te komen. Een geweldige plek om te wandelen. Vanaf hier is het natuurlijk ook mogelijk om via een mooie route naar Egmond aan Zee of richting het Woud cq. richting Bergen te lopen.