fbpx

Fotolocaties in Castricum en Bakkum

Samen op de foto in Bakkum en Castricum


In Bakkum en Castricum vind je de mooiste fotolocaties voor het maken van bijvoorbeeld gezinsfoto’s of trouwfoto’s in het Noordhollands Duinreservaat. Van intieme bospaden, tot het open duingebied aan de zeereep, er is ruime keus om te kiezen als de plek om samen op de foto te gaan. Waar we ook op uit komen, het is altijd een plek waar je kan genieten van de natuur.

Populaire locaties om af te spreken zijn parkeerplaats voor camping Geversduin, De hoep / restaurant Johanna’s Hof (tegenover camping Bakkum), Castricum aan Zee, De “karpervijver” en restaurant Het Ruyterhuis.

Geversduin

Vanaf hier kunnen we heel wat bospaden bewandelen. Bospaden zijn mooi omdat ze in de foto werken als een soort kader. Wij gaan natuurlijk opzoek naar het mooiste stukje bospad. Wat dat is zal de fotograaf duidelijk maken, maar dat is onder andere een plek waar de licht inval uitstekend is.

De Hoep / Johanna’s Hof

Johanna’s Hof is misschien wel de plek waar jullie elkaar het ja-woord geven? In dat geval kunnen we elke moment aangrijpen om de naastgelegen bospaden te benutten voor het maken van portretfoto’s. Maar ook al trouwen jullie niet of is dat al jaren achter de rug, het is sowieso een goede plek om af te spreken om vanuit daar een uurtje eropuit te gaan met duinportret.nl. Het ligt namelijk aan de zeeweg, goed te bereiken dus.

Castricum aan Zee

Aan het einde van de zeeweg ligt, hoe kan het ook anders, Castricum aan zee. Het minder mooie is dat de grote parkeerplaats niet gratis is. Maar mooi is aan Castricum aan zee is dat er een mooi wandelpad loopt direct achter de eerste duinen. Hierdoor kunnen we binnen korte tijd wat foto’s maken op het strand én in de duinen. Dit is vooral heel handig als jullie kiezen voor een bruiloft op het strand.

De “Karpervijver”

De karpervijver is in de volksmond een plek die je kunt bereiken via de Haagscheweg in Bakkum. Vroeger zwommen hier heel veel grote karpers. Het was een leuk uitje om daar heen te gaan als kind. Vanaf het smalle bruggetje, wat er nog steeds is, gooide je dan broodjes in het water om de karpers te zien happen. Helaas zijn ze op een gegeven moment middels een grote operatie uit het water gehaald. Vast met een goede reden. Vandaag de dag staat er aan de waterkant, een vogelkijk wand. Met slechts een beetje geluk spot je er een mooie ijsvogel!
Fotolocatie technisch is de karpervijver overigens ook een hele leuke plek, je kan er namelijk grote omgevallen bomen beklimmen voor een familie groepsfoto, een romantisch loveshoot plaatje schieten op het bruggetje of bij het bankje aan de waterkant. Vanaf deze fotolocatie in Bakkum is ook de omgeving te verkennen via de bospaden die uitkomen op het open duin. Kortom een aanrader als fotolocatie en nog steeds een leuk uitje voor ieder kind.

Restaurant Het Ruyterhuis

Tegenover dit restaurant, waar je overigens heerlijk op het terras kan zitten, vind je een heel mooi ovaal veld wat is omringt met bos. Naast dat dit een leuke plek om kinderen te laten ravotten of de hond te laten rennen is dit uiteraard een uitermate geschikte locatie voor een familie fotoshoot.