fbpx

Fotolocaties in Bergen (NH)

Foto's maken in de duinen bij Bergen?


Denk je aan Bergen, denk je aan het prachtige dorp, de eeuwige laan met zijn mooie panden, de bosrijke ligging, het duingebied, boskrekels, de bloeiende heide en natuurlijk een dagje naar het strand in Bergen aan Zee.

Heel veel redenen om Bergen uit te kiezen als bestemming en veel plekken om naar toe te gaan voor een prachtig portret. Deze mooie noordhollandse kustplaats leent zich, met de vele wandelroutes, goed voor een wandeling met de fotograaf. Om spontane foto’s te maken op verschillende plekken, midden in de natuur.

Een aantal mogelijkheden op een rijtje:

Zeeweg

De zeeweg, de weg richting Bergen aan Zee heeft aan het begin, vlak na de rotonde een parkeerterrein. Vanuit hier is het een goed startpunt om een rondje van een uur te maken door het gemengde terrein. Afhankelijk van de jaargetijde vind je bijvoorbeeld hier de bloeiende heide zoals te zien is op de achtergrond foto. Daarnaast vind je er mooie kronkelende eikenbomen en in het najaar is het hier een sprookje aan paddenstoelen. Op zondagen kun je een kijkje nemen in de schaapskooi, waar ook tentoonstellingen te zien zijn van IVN.

Duinvermaak

Bij restaurant duinvermaak, waar je overigens lekkere pannenkoeken kan eten, kun je vanaf het parkeerterrein zo het bos in lopen. Hier is bijvoorbeeld een wandelpad die uitkomt op de eeuwige laan. De bomen lijken allemaal schuin gegroeid, wat voor een mooie setting geeft voor een portret shoot. Heel geschikt voor bruidsfoto’s bijvoorbeeld. Een mooie duinvallei is vanuit hier ook te bereiken, wat weer leuk is voor een familie fotoshoot.